[Wholewheat spaghetti with green sweet peppers] Scroll for english version
Oggi friggitelli, peperoncini verdi o anche detti puparulill’, provenienti direttamente dall’orto di famiglia. Tipici della cucina del sud. A casa mia si mangiano spesso con la pasta o anche come contorno. Ovviamente la ricetta originale prevede la frittura, ma si possono anche stufare se si vuole un piatto più leggero. Solitamente si mangiano interi, io preferisco togliere i semi e il cappuccio, altrimenti possono risultare leggermente amarognoli. Questa è una ricetta di base; può essere usata sia per condire la pasta, che come contorno.
Ingredienti
- spaghetti integrali
- peperoncini verdi
- pomodori maturi
- uno spicchio d’aglio
- peperoncino
- basilico fresco
- sale q.b.
Preparazione
Pulire e lavare i peperoncini, asciugarli per bene. Friggerli in olio d’oliva ben caldo, possibilmente coperti, toglierli dalla padella e metterli da parte. Soffriggere uno spicchio d’aglio e il peperoncino, aggiungere il pomodoro, far insaporire e togliere l’aglio. Aggiungere i peperoncini, fritti precedentemente, Scolare la pasta e buon appetito
* Today friggitelli, green peppers sweet or also called puparulill ‘, coming directly from the kitchen garden. Typical of southern cuisine. At my house we often eat with pasta or as a side dish. Obviously, the original recipe calls for frying, but you can also braise if you want a lighter dish. There are those who eat them to integers, I prefer to remove the seeds and the cap would otherwise be slightly bitter. The following recipe is basic, used both for pasta, as a side dish.
Wholemeal spaghetti with green chilies (ingredients)
- whole wheat spaghetti
- green chillies sweet
- ripe tomatoes
- garlic
- chilli
- fresh basil
- salt
- Clean and wash the peppers, dry them for good,
- Fry in olive oil is hot, possibly covered,
- Remove from the pan and set aside,
- Saute one garlic and chilli,
- Add the tomatoes and let it go and remove the garlic,
- Add the peppers, fried before,
- Drain the pasta and good appetite.
Related articles
- Prefer Spaghetti Over Ramen? What About in Your Burger? (neatorama.com)
- First Impression on Spaghetti (difference between American and Italy) (dwilson479.wordpress.com)
- Comfort Food, Italian Style (americanfoodieabroad.wordpress.com)
- Better than pasta (alexiamarchetti.wordpress.com)
- Rich Lentil Bolognese with Wholewheat Pasta Twists (hellykellysbelly.com)
Pingback: Food&Colors: Peperoncini verdi | La Caccavella
Pingback: Food&Colors: Peperoncini verdi | La Caccavella